Klantcases

Bekijk en ontdek verschillende
succesverhalen van onze klanten

Hoe wij slim floreren mogelijk maken

Wij maken slim floreren praktisch uitvoerbaar. We helpen
organisaties bij het floreren van hun organisatie.

Onze opdrachtgevers

 • Summit Gerbera

  Summit Gerbera is een telerscoöperatie bestaande uit zes toonaangevende producenten van grootbloemige en minigerbera’s. Florpartners begeleidt het samenwerkingsverband om tot een duidelijke organisatiestructuur te komen met een duidelijke strategie.

 • Colours of Nature

  De doelstelling van Colours of Nature is optimale bediening van retailers op het gebied van gerbera's. Samen met 8 kwekerijen en een centraal distributiecentrum laten zij gerbera's van kas tot schap floreren. Florpartners vervult de rol van algemeen directeur en is daarmee eindverantwoordelijk voor de coöperatieve onderneming.

 • Floriade

  Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die slechts één keer in de 10 jaar in Nederland plaatsvindt. Opdrachtgever was Horizon, de ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Flevoland. Officieel was de opdracht om Horizon en háár opdrachtgever Provincie Flevoland, extern advies te bieden t.b.v. de B2B-programmering tijdens de Floriade 2022 in Almere, met als doel om het Flevolandse bedrijfsleven zo optimaal mogelijk te laten profiteren van, en in stelling te brengen tijdens de Floriade.

 • Made - energiecoöperatie

  Een vijftal tuinbouwondernemers in Made wil de Plukmadese polder herontwikkelen, te beginnen met de aanpak van collectieve energieoplossingen. Zij hebben Florpartners gevraagd als Projectbureau en inmiddels is de Energie Coöperatie Made opgericht, met als doel om structurele, duurzame en toekomstbestendige energie in deze polder te krijgen.

 • Gebr. Van Duijn

  Gebroeders van Duijn is een glastuinbouwbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het telen van aubergines. Het bedrijf is constant in ontwikkeling op het gebied van schaalvergroting, organisatie, verkoop en automatisering. Florpartners begeleidt de organisatie met het bouwen van een strategisch plan voor de toekomst.

 • Gitzels

  Plantenkwekerij Gitzels specialist op het gebied van koolplanten en een uitbreidend assortiment. Florpartners begeleidt Gitzels met het opstellen van een lange termijn plan waar generatiewisseling een belangrijk thema bij is, het op laten staan van nieuwe leiders binnen de organisatie.

 • OK Plant

  OK Plant is een kweker van groene en bloeiende planten met sterke focus op het creëren van toegevoegde waarde. Een stip op de horizon krijgen, dat is waar OK Plant ons voor heeft gevraagd met alle vraagstukken die daarbij komen kijken om het bedrijf toekomstbestendig te houden.

 • Bloembureau Holland

  Bloemenbureau Holland is een onafhankelijke stichting met als doel om bloemen en planten voortdurend top of mind te houden bij de Europese consument. Florpartners helpt bij het opzetten van een verbindende verklaring ten behoeve van de collectieve sector communicatie, gesteund door de telers en groothandelaren.

 • Dutch Lily Masters

  Drie familiebedrijven die hun krachten hebben gebundeld binnen één organisatie: Dutch Lily Masters. Samen staan ze voor toewijding, kennis en ambacht. Dutch Lily Masters werkt elke dag aan een nog betere en mooiere lelie. Florpartners heeft de fusie begeleidt en ondersteunt het bedrijf bij de lange termijn strategie.

 • Marrewijk Tomaten

  Van Marrewijk Tomaten is een echt familiebedrijf, en is gespecialiseerd in het telen van trostomaten op 19,2 hectare. Florpartners begeleidt het bedrijf bij het opstellen van een meerjarenplan.

 • The Orchid Growers

  The Orchid Growers is de one-stop-shop voor high-end Phalaenopsis. The Orchid Growers verkoopt kwaliteitsplanten die uiteindelijk hun weg vinden naar ketens, groothandels, tuincentra en bloemisten in heel Europa. The Orchids Growers is ontstaan vanuit Ter Laak Orchids en Orchios. Florpartners heeft de opzet van The Orchid Growers begeleid en is betrokken bij de strategie- en organisatieontwikkeling.

 • Vannova

  VannoVa is een samenwerkingsverband van een aantal toonaangevende chrysantenkwekers. De kwekers werken samen op het gebied van marketingcommunicatie. Florpartners begeleidde het samenwerkingsverband om een lange termijn strategie op te stellen.

 • Vreugdenhil Bulbs & Plants

  Onder ongeveer 125.000 m2 glas verdeeld over 3 locaties in het Westland, worden er jaarrond diverse producten gekweekt door Vreugdenhil Bulbs & Plants. Florpartners begeleidt het bedrijf in haar strategie- en organisatieontwikkeling.

 • Brands of plants

  Brands of plants is een samenwerkingsverband van potplantenkwekers met als doel beter inspelen op behoeftes van tuincentra, het optimaliseren van het schap en het activeren van de consument op de winkelvloer. Florpartners begeleidt Brands of Plants in haar strategie. 

 • Greenports Nederland

  Greenports Nederland versterkt de regionale Greenports en verbindt thema's voor de tuinbouw op landelijk niveau. De ambitie is om in 2030 te beschikken over een klimaatbestendig en modern productieareaal. Florpartners is projectleider van de Transitietafel Ruimtelijke Inrichting.

 • Klasmann-Deilmann

  Klasmann-Deilmann is toonaangevend in de internationale substraat industrie, met dochterondernemingen en distributeurs in meer dan 70 landen. Florpartners maakte deel uit van het incubatorteam ‘Smart Growing Systems’. Dit team richt zich op innovatieve en duurzame teeltmedia.

 • Orchidee Nederland

  Als gevolg van jarenlange uitbreiding en de financiële crisis was er de noodzaak om gezamenlijk de positie van de orchidee te waarborgen. Florpartners begeleidt de stuurgroep en stuurt de medewerkers activatie en kwaliteit & duurzaamheid aan.

 • Provincie Zuid-Holland

  Basisidee van Greenport 3.0 is het denken en handelen vanuit ketens en netwerken en grotere verwevenheid met Mainports en stad. En tevens een verschuiving van volumefocus naar meer toegevoegde waarde en kwaliteit. Florpartners heeft het concept Greenport 3.0 handen en voeten gegeven en helder gevisualiseerd.

 • Agro Businessclub Westland

  De Agro Businessclub Westland is een netwerkorganisatie van Westlandse ondernemers met als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het agrarische bedrijfsleven. In de vorm van inhoudelijke bijeenkomstem op specifieke thema's komen ondernemers bijeen. Florpartners zorgt voor de projectorganisatie om de bijeenkomsten vloeiend te laten verlopen.

 • Touch Me+

  Touch Me+ is een samenwerkingsverband tussen kwekers en veredelaar van Primula Obconica. Florpartners begeleidt het samenwerkingsverband om tot daadwerkelijke resultaten te komen. Samen met de specialismen van de telers en veredelaar maken we stappen naar een betere positionering in de markt en in het schap.

 • Unicum Freesia

  Unicum is een succesvolle producentorganisatie van freesiakwekers, opgericht in 1996. Florpartners was hier verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het businessplan van Unicum en heeft acht jaar de managementrol vervuld.

 • WHC
 • Federatie VruchtgroenteOrganisaties

  Federatie VruchtgroenteOrganisaties (FVO) is een uniek samenwerkingsverband van vruchtgroenteproducenten. De vijf grootste telerscoöperaties van Nederland zijn aangesloten en er worden thema's opgepakt om de positie van Nederlandse groentetelers te versterken. In de rol van projectbureau draagt Florpartners zorg voor de projectleiding en levert een inhoudelijke en verbindende bijdrage. 

 • Kwekerij Wouters

  Met ruim 44 hectare is Kwekerij Wouters een belangrijke speler in de markt van eenjarige seizoensplanten. Florpartners begeleidt kwekerij Wouters met een toekomstplan met de thema's die daarbij van belang zijn, zoals bedrijfsopvolging.

 • Van der Avoird

  Van der Avoird Trayplant is gespecialiseerd in het opkweken van aardbei- en framboos uitgangsmateriaal. Florpartners ondersteunt o.a. bij generatiewisseling, strategieontwikkeling en implementatie daarvan.