Klantcases

Bekijk en ontdek verschillende
succesverhalen van onze klanten

Hoe wij slim floreren mogelijk maken

Wij maken slim floreren praktisch uitvoerbaar. We helpen
organisaties bij het floreren van hun organisatie.

Onze opdrachtgevers

 • Summit Gerbera

  Summit Gerbera is een telerscoöperatie bestaande uit zes toonaangevende producenten van grootbloemige en minigerbera’s. Florpartners begeleidt het samenwerkingsverband om tot een duidelijke organisatiestructuur te komen met een duidelijke strategie.

 • Colours of Nature

  De doelstelling van Colours of Nature is optimale bediening van retailers op het gebied van gerbera's. Samen met 8 kwekerijen en een centraal distributiecentrum laten zij gerbera's van kas tot schap floreren. Florpartners vervult de rol van algemeen directeur en is daarmee eindverantwoordelijk voor de coöperatieve onderneming.

 • Floriade

  Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die slechts één keer in de 10 jaar in Nederland plaatsvindt. Opdrachtgever was Horizon, de ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Flevoland. Officieel was de opdracht om Horizon en háár opdrachtgever Provincie Flevoland, extern advies te bieden t.b.v. de B2B-programmering tijdens de Floriade 2022 in Almere, met als doel om het Flevolandse bedrijfsleven zo optimaal mogelijk te laten profiteren van, en in stelling te brengen tijdens de Floriade.

 • Made - energiecoöperatie

  Een vijftal tuinbouwondernemers in Made wil de Plukmadese polder herontwikkelen, te beginnen met de aanpak van collectieve energieoplossingen. Zij hebben Florpartners gevraagd als Projectbureau en inmiddels is de Energie Coöperatie Made opgericht, met als doel om structurele, duurzame en toekomstbestendige energie in deze polder te krijgen.

 • Gitzels

  Plantenkwekerij Gitzels is marktleider in de opkweek van koolplanten, innoverend met haar breeding services en bovenal een sterk familiebedrijf, gevestigd in Noord-Holland. Samen met ons, Florpartners, werkt Gitzels aan een bestendige organisatie, waar gedeeld leiderschap en werkgeluk centraal staan. Gitzels doet hierbij een beroep op onze ervaringen in organisatieverandering, strategieontwikkeling en generatiewisseling.

 • OK Plant

  OK Plant is een toonaangevende producent van groene en bloeiende planten, en onderscheid zich in het creëren van toegevoegde waarde naar consumenten. Van strategie naar implementatie, zo kunnen we onze rol bij OK Plant omschrijven. In gezamenlijkheid zetten we OK Plants stip op de horizon, en vervolgens ondersteunt Florpartners bij diverse vraagstukken die bij de weg daarnaar toe komen kijken.  

 • Bloembureau Holland

  Bloemenbureau Holland is een onafhankelijke stichting met als doel om bloemen en planten voortdurend top of mind te houden bij de Europese consument. Florpartners helpt bij het opzetten van een verbindende verklaring ten behoeve van de collectieve sector communicatie, gesteund door de telers en groothandelaren.

 • Dutch Lily Masters

  Drie familiebedrijven die hun krachten hebben gebundeld binnen één organisatie: Dutch Lily Masters. Samen staan ze voor toewijding, kennis en ambacht. Dutch Lily Masters werkt elke dag aan een nog betere en mooiere lelie. Florpartners heeft de fusie begeleidt en ondersteunt het bedrijf bij de lange termijn strategie.

 • The Orchid Growers

  The Orchid Growers is de one-stop-shop voor high-end Phalaenopsis. The Orchid Growers verkoopt kwaliteitsplanten die uiteindelijk hun weg vinden naar ketens, groothandels, tuincentra en bloemisten in heel Europa. The Orchids Growers is ontstaan vanuit Ter Laak Orchids en Orchios. Florpartners heeft de opzet van The Orchid Growers begeleid en is betrokken bij de strategie- en organisatieontwikkeling.

 • Vannova

  VannoVa is een samenwerkingsverband van een aantal toonaangevende chrysantenkwekers. De kwekers werken samen op het gebied van marketingcommunicatie. Florpartners begeleidde het samenwerkingsverband om een lange termijn strategie op te stellen.

 • Vreugdenhil Bulbs & Plants

  Onder ongeveer 125.000 m2 glas verdeeld over 3 locaties in het Westland, worden er jaarrond diverse producten gekweekt door Vreugdenhil Bulbs & Plants. Florpartners begeleidt het bedrijf in haar strategie- en organisatieontwikkeling.

 • Brands of plants

  Brands of plants is een samenwerkingsverband van potplantenkwekers met als doel beter inspelen op behoeftes van tuincentra, het optimaliseren van het schap en het activeren van de consument op de winkelvloer. Florpartners begeleidt Brands of Plants in haar strategie. 

 • Greenports Nederland

  Greenports Nederland versterkt de regionale Greenports en verbindt thema's voor de tuinbouw op landelijk niveau. De ambitie is om in 2030 te beschikken over een klimaatbestendig en modern productieareaal. Florpartners is projectleider van de Transitietafel Ruimtelijke Inrichting.

 • Klasmann-Deilmann

  Klasmann-Deilmann is toonaangevend in de internationale substraat industrie, met dochterondernemingen en distributeurs in meer dan 70 landen. Florpartners maakte deel uit van het incubatorteam ‘Smart Growing Systems’. Dit team richt zich op innovatieve en duurzame teeltmedia.

 • Orchidee Nederland

  Als gevolg van jarenlange uitbreiding en de financiële crisis was er de noodzaak om gezamenlijk de positie van de orchidee te waarborgen. Florpartners begeleidt de stuurgroep en stuurt de medewerkers activatie en kwaliteit & duurzaamheid aan.

 • Provincie Zuid-Holland

  Basisidee van Greenport 3.0 is het denken en handelen vanuit ketens en netwerken en grotere verwevenheid met Mainports en stad. En tevens een verschuiving van volumefocus naar meer toegevoegde waarde en kwaliteit. Florpartners heeft het concept Greenport 3.0 handen en voeten gegeven en helder gevisualiseerd.

 • Agro Businessclub Westland

  De Agro Businessclub Westland is een netwerkorganisatie van Westlandse ondernemers met als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het agrarische bedrijfsleven. In de vorm van inhoudelijke bijeenkomstem op specifieke thema's komen ondernemers bijeen. Florpartners zorgt voor de projectorganisatie om de bijeenkomsten vloeiend te laten verlopen.

 • Touch Me+

  Touch Me+ is een samenwerkingsverband tussen kwekers en veredelaar van Primula Obconica. Florpartners begeleidt het samenwerkingsverband om tot daadwerkelijke resultaten te komen. Samen met de specialismen van de telers en veredelaar maken we stappen naar een betere positionering in de markt en in het schap.

 • Unicum Freesia

  Unicum is een succesvolle producentorganisatie van freesiakwekers, opgericht in 1996. Florpartners was hier verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het businessplan van Unicum en heeft acht jaar de managementrol vervuld.

 • Federatie VruchtgroenteOrganisaties

  Federatie VruchtgroenteOrganisaties (FVO) is een uniek samenwerkingsverband van vruchtgroenteproducenten. De vijf grootste telerscoöperaties van Nederland zijn aangesloten en er worden thema's opgepakt om de positie van Nederlandse groentetelers te versterken. In de rol van projectbureau draagt Florpartners zorg voor de projectleiding en levert een inhoudelijke en verbindende bijdrage. 

 • Kwekerij Wouters

  Met ruim 44 hectare is Kwekerij Wouters een belangrijke speler in de markt van eenjarige seizoensplanten. Florpartners begeleidt kwekerij Wouters met een toekomstplan met de thema's die daarbij van belang zijn, zoals bedrijfsopvolging.

 • Van der Avoird

  Van der Avoird Trayplant is gespecialiseerd in het opkweken van aardbei- en framboos uitgangsmateriaal. Florpartners ondersteunt o.a. bij generatiewisseling, strategieontwikkeling en implementatie daarvan.

 • Ammerlaan - Sosef

  Ammerlaan–Sosef is een potplantenkwekerij van celosia, primula en cyclamen. Met een gemotiveerd team wordt hoge kwaliteit geproduceerd. 
  Onder het merk Decorum worden veel planten op de markt gebracht, daarnaast zijn ze lid van Touch Me+ en leveren aan de hoogwaardige Engelse retail. Florpartners begeleidt Ammerlaan-Sosef bij het maken van strategische keuzes.

 • Decorum

  Decorum Plants & Flowers is een telercoörperatie van 50 kwekers. Zij staan voor kwalitatieve en duurzame producten, met oog voor innovatie. Florpartners heeft Decorum begeleidt bij diverse strategische ontwikkelingen en thema's binnen het samenwerkingsverband. 

 • Floricultura

  Floricultura is de specialist in veredeling, selectie en vermeerdering van orchideeën en araceae. Als wereldwijde marktleider in uitgangsmateriaal van orchideeën blijft Floricultura haar kernexpertises ontwikkelen. Florpartners levert daarin als onafhankelijk adviseur haar bijdrage in strategiebepaling en begeleidt het verandertraject om de organisatie verder te ontwikkelen.

 • Green Diamonds

  Telers van komkommermerk Green Diamonds zijn lid van coöperatie Growers United. De telers zijn toekomstgerichte vakspecialisten die staan voor superieure en uniforme kwaliteit. Florpartners ondersteunt Green Diamonds bij strategische, organisatorische en samenwerkingsvraagstukken.

 • Jansen Paprika

  Jansen Paprika teelt op een oppervlakte van 25 hectare blokpaprika's in diverse kleuren en is sinds 2019 fors gegroeid. Om hun groeiambitie verder gestalte te geven, is Florpartners gevraagd om de organisatie te professionaliseren en de directie te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. 

 • Looye Kwekers

  De smaakvolste tomatenteler van Nederland, bekend van de Honingtomaat®. Florpartners vervult gedurende verschillende periodes de rol als interim manager, projectleider Organisatieontwikkeling en continu verbeteren (Lean & Six Sigma).

 • PapriCo

  PapriCo is het merk van hoge kwaliteit blokpaprika’s, geteeld door vakbekwame paprikatelers en biedt een ruim assortiment, snelle levering en de lekkerste paprika’s. Motto van de kwekers is samenwerken in het nieuwe groeien. Paprico is onderdeel van Growers United. Florpartners ondersteunt PapriCo bij strategische, organisatorische en samenwerkingsvraagstukken.

 • Pligt Professionals

  Pligt Professionals is één van de meest toonaangevende producenten van bloeiende planten in Nederland. Een echt familiebedrijf dat zich graag wil blijven ontwikkelen. Pligt Professionals zocht een nieuwe stip op de horizon, rekening houdende met haar bestaande marktpositie, haar productlijnen en vooral de bestaande cultuur en mensen. Florpartners heeft het bedrijf hierbij begeleid.

 • Anthos Executive club

  Anthos, vertegenwoordigt wereldwijd de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten. Florpartners organiseert bijeenkomsten voor de Executive Club, levert vanuit haar kennis en ervaring de inhoudelijke bijdrage aan het programma en bewaakt de voortgang om uiteindelijk de marktpositie te versterken.

 • Dutch Specials

  Dutch Specials is een groep van 15 groente- en fruittelers van bijzondere producten. Dit initiatief is ontstaan uit de behoefte om elkaar te inspireren, met als doel om als bedrijf en als ondernemer verder te groeien. Florpartners ondersteunt het bestuur, bereidt vanuit haar kennis en netwerk de inspiratiebijeenkomsten inhoudelijk voor en zorgt voor de uitvoering hiervan.

 • Koppert Biological Systems

  Koppert Biological Systems biedt een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en productiviteit van gewassen verbeteren. Florpartners heeft de interim rol van communicatie adviseur voor de productgroep bestuiving vervuld en daarnaast de communicatie voor diverse internationale dochterbedrijven. 

 • Onderneming 2026

  Onderneming2026 richt zich op de lange termijn positie van de tuinbouwonderneming: welke elementen bepalen het succes van de Onderneming2026? Florpartners geeft inhoud aan mastersessies en brengt ondernemers met ondernemers in verbinding.

 • Plantform

  Ondernemersvereniging Plantform is een groep van zeventig potplantentelers, die zich richt op digitalisering. Digitalisering is van strategisch belang voor potplantentelers. Tegelijkertijd is het een complex en taai onderwerp. Plantform vormt visie, vecht voor de belangen van telers en zorgt ervoor dat projecten succesvol worden uitgevoerd. Voor veel telers is het lastig om in de keten of bij softwareleveranciers veranderingen doorgevoerd te krijgen. In samenwerking lukt dat beter.  Florpartners is projectleider binnen Plantform en begeleidt de verandertrajecten.

 • Purple Pride

  Purple Pride is de grootste en meest innovatieve BtoB merk van aubergine in Noordwest-Europa. Purple pride is onderdeel van growers United. Florpartners levert een bijdrage in de strategie, de snelle ontwikkeling van de organisatie en het behouden van de goede samenwerkingsverhoudingen.

 • Royal FloraHolland

  Royal FloraHolland is 's werelds grootste afzetcoöperatie in sierteeltproducten. Florpartners heeft diverse projecten van deze bloemenveiling begeleid.

 • Prominent

  Producentenorganisatie Prominent is een vooraanstaande en innovatieve club trostomatentelers. In de ambitie om koploper te blijven, schakelt Prominent Florpartners regelmatig in om de organisatie en de samenwerking verder te professionaliseren. Zo heeft Florpartners het strategische plan helpen ontwikkelen en de organisatie en processen op de DC in Maasland verder gestroomlijnd.

 • Growers United

  Growers United is een vooruitstrevende marketing & verkooporganisatie van vruchtgroentetelers. Een toonaangevende coöperatie met meer dan 600 hectare glastuinbouw onder haar paraplu. Florpartners ondersteunt het bestuur en de directie van Growers United op het gebied van organisatie- en strategieontwikkeling.

 • Addenda

  Addenda® is een topvoorbeeld van goed samenspel van zowel horizontale samenwerking als verticale samenwerking. Florpartners is in staat de langetermijn positie van Addenda® te bewaken en aanjager te zijn van innovaties.

 • Air So Pure

  Air So Pure is een samenwerkingsverband van potplantentelers waarbij wetenschappelijk is bewezen dat de potplanten tot gezonde effecten leiden. Florpartners begeleidt de samenwerking op organisatorisch vlak.

 • Avalanche+®

  De Avalanche+® roos is ‘the queen of roses’. Samen met veredelaar Dümmen Orange investeren de Nederlandse rozentelers fors in merkontwikkeling. Een langjarig samenwerkingsverband is aangegaan voor gezamenlijke marketing- en productontwikkeling.
  Florpartners verzorgt het management, begeleidt het bestuur en draagt zorg voor de financiën en het secretariaat.

 • Broekpolder2040

  Broekpolder2040 is een cooperatie van ondernemers en huiseigenaren uit Broekpolder die willen bijdragen aan de ontwikkeling van de polder. De doelstelling van de cooperatie is het ontwikkelen en herstructureren van de Broekpolder. Florpartners vervult de rol van projectbureau. Dat betekent verbinden, organiseren, aanjagen en communiceren.

Florpartners