Case Strategische samenwerkingen

Addenda®

Addenda® is een A-merk voor bloeiende planten. Vanaf de oprichting van Addenda® in 2007 groeiden de ambitie om een positieve bijdrage te leveren aan aarde en mens. Ze streven naar ernaar om de beste rassen te selecteren, zodat ze de beste en mooiste planten kunnen aanbieden in hun assortiment. Zestien leden en meerdere licentiehouders produceren de planten die onder het merk verkocht worden, zoals de Campanula en de Hebe. Het krachtige samenwerkingsverband is actief in de hele keten en investeert in een sterk netwerk aan partners. Dat betekent dat ze een exclusieve samenwerking aangaan met veredelingsbedrijven, ze produceren stekmateriaal voor de leden en houden zich bezig met de marketing voor o.a. tuincentraketens.

Over de projecten:

Florpartners heeft Addenda, een merk dat al meer dan 15 jaar op de markt is, mogen helpen groeien op verschillende gebieden:

  • Strategisch management:

Van individuele kwekers naar een club met betrokken kwekers die samen willen groeien. Advies, coördinatie en uitvoering op operationele-, organisatie-, en marketingvraagstukken en aansturing van personeel komen wekelijks aan de orde. Florpartners is in staat de lange termijn positie van Addenda® te bewaken en aanjager te zijn van innovaties om haar sterke positie in de keten te behouden. Addenda® is winnaar van de Ranking the Grower 2016 en is een topvoorbeeld van goed samenspel van zowel horizontale- als verticale samenwerking.

  • Marketing, merkontwikkeling en productontwikkeling:

Het merk Addenda® is uitgegroeid tot een sterk consumentenmerk met meerdere productlijnen. De heldere positionering en duidelijke merkstrategie maken Addenda® tot een betrouwbare partner voor haar klanten. Florpartners is betrokken bij de ontwikkeling van het merk.

  • Genetica en stekbedrijf:

Vanuit de veredeling organiseert Addenda® met onderscheidende genetica en stekproductie een gesloten keten. Florpartners begeleidt Addenda® bij de productontwikkeling die moet passen binnen de strategie, en ook bij de regie die Addenda® moet houden over de veredeling, stekproductie en het uitgeven van licenties.

Florpartners