Case Strategische samenwerkingen

Growers United

Growers United

Growers United is een coöperatie van familiebedrijven die iedere dag hard werken aan smaakvolle groenten; tomaten, aubergines, komkommers en paprika’s. Het bedrijf is één van de grootse spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Nederland. Growers United heeft meer dan 600 hectare glastuinbouw en diverse productmerken onder haar paraplu: Prominent, PapriCo, Purple Pride, Green Diamonds en SweetPoint.

Over de projecten:

Florpartners is sinds 2013 betrokken bij Growers United. We hebben dit zeer intensieve coöperatieve samenwerkingsverband mogen begeleiden naar de moderne coöperatieve onderneming die het nu is. Vanaf begin af aan zijn er rollen vervuld ter ondersteuning aan het bestuur en de directie, met name op het gebied van organisatie- en strategieontwikkeling. Bij de oprichting is de rol van directeur vervuld en tot op heden wordt er een rol als vice voorzitter ingevuld.

Growers United heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende coöperatie, die jaar na jaar groeit in omvang maar ook in professionaliteit en marktpositie. Florpartners draagt bij aan die ontwikkeling.

Daarnaast wordt Florpartners ingeschakeld op projectmatige basis. Er zijn verschillende ontwikkelingsprojecten geweest, zoals Future Proof waarbij er met leden intensief werd gesproken over hun toekomstige rol. En ook vervult Florpartners rollen in de begeleiding van productgroepen, samenwerkingen tussen bedrijven en individuele bedrijven.

De klant over Florpartners

"Zowel bij het ontstaan van Growers United als gedurende onze ontwikkeling heeft Florpartners een belangrijke bijdrage gehad. De waarde die Florpartners toevoegt ligt zowel op de terreinen van strategie en organisatie als op ondernemersontwikkeling en ondersteuning op projectbasis. De combinatie van passie voor de tuinbouw, inhoudelijke kennis en de DNA-klik maakt ons partnership al jaren tot een succes."

Jan Opschoor, Managing director

Florpartners